Nyheter

Världscup OS-klasser i Hyères, Frankrike - Rapport dag 5

2012-04-26 - Träning, OS Fredrik Lööf och Max Salminen i ännu ett medaljrace.

Idag kom vinden tillbaka med byar på upp emot 30 knop. Denna gången från ost och vågorna ställde till det på riktigt. Arrangörerna hade även idag problem med bojar som draggade, men segling blev det och Lööf/ Salminens värsta konkurrent engelsmännen Percy/ Simpson bröt masten och Canadicken Clarke/Bjorn skörade storseglet. SWE var väldigt nöjda med sin insats , både i båtfart och att grejerna höll. Fyra i dagens segling och upp till tvåa totalt. Medaljrace igen imorgon. Imorgon skall vi få till ett medaljrace som håller, säger Fredrik med eftertryck.

470 killarna kom inte tillbaka idag efter en sämre dag igår. Tyvärr fick killarna bryta sista seglingen idag på grund av haveri. En total 22 plats var sämre än väntat.

49er killarna Charlie o Kalle fick inte segla idag, slutar på en 22 plats och OS uttagningen går vidare, icke helt oväntat. Vi är alldeles för ojämna fortfarande, menar Charlie. Vi håller ett snitt på 14 i guldfinalen och det motsvarar något sämre än i kvalseglingarna. Vi kryper allt närmare och närmare , men våra sämsta placeringar håller inte i sammandraget. Vi fick ändå ett bra kvitto på att vi inte lider av fartproblem längre, avslutar Charlie.

Josefin Olsson i Laser Radial har fått lägga mycket tid på in och utsegling och dålig banhantering. RC har haft största problemen på denna banan. Veckan har varit lite upp och ner, men jag har fått seglingsglädjen tillbaka, säger Josefin och det känns viktigt så här före VM i Tyskland om 14 dagar. Josefin slutar på den 20 plats totalt.

Även om den riktiga avslutningen sker i morgon med medaljrace i alla klasser och Starbåt som den bästa KSSS chansen och 470 tjejerna Lisa Ericson och Astrid Gabrielsson totalt 5 a GKSS största möjligheten så kan vi konstatera att vi fått en hårdvindregatta och det var längesedan.

 Vi har ett bra team som driver sig mycket hårt. Inom, de närmaste veckorna kommer VM att segla i alla OS klasser runt om i Europa: Starbåt här i Hyères, Frankrike, 49 er i Zadar, Kroatien, 470 Barcelona, Spanien, Laser i norra Tyskland.

Hoppas ni följer oss med i den spännande upplösningen.

 Fortfarande är det väldigt öppet i 49er klassen och i Laserklassen Där vi hoppas att Jesper Ståhlheim skall slå spiken i kistan redan nu på VM.

KSSS barometern innan medaljrace:

2 Fredrik Lööf/ Max Salminen Starbåt efter 7 seglingar

22 Josefin Olsson Laser Radial efter 10 seglingar(guldfinal)

22 Charlie Ekberg/ Kalle Torlén 49er efter 9 seglingar(guldfinal)

23 Anton Dahlberg/ Sebastian Östling 470 herr efter 10 seglingar(guldfinal)

39 Fanny Bauman RSX bräda ,dam  efter 10 seglingar

Björn Johansson