Nyheter

Världscup OS-klasser i Hyères, Frankrike - Rapport dag 1

2012-04-22 - Träning, OS Denna vecka är KSSS elitgäng i Hyères Frankrike på världscup. Det blev bonus på Svenska Simförbundet idag då många "simborgarmärken" delades ut.

Det blev mest väntan för de flesta klasserna, men 470 herrarna Anton och Sebastian fick segla i den 25 till 30 knop starka vinden. Seglade banan bland de snabbaste men, öppnade med en tjuvstart(5) och låg två i den andra som avrundandes med en "nose dive", tappade ner till 15 i mål.

Josefin Olsson i Laser Radial hade en ok öppning och med sin 15,8 ligger hon 21 totalt

Fanny Baumann gjorde debut i RSX klassen, men för många bad även för henne gjorde dagen tung resultatmässigt även om hon är med för att lära. Det är kul med nya KSSS ansikten på  världscupen

I 49 er klassen fick bara en grupp segla. Den första seglingen kom bara 11 båtar i mål inom max tiden (28 båtar i varje grupp). Charlie och Kalle fick inte ens chansen att segla i den blå gruppen.

Starbåtsklassen fick inte heller någon chans att segla.

Den svenska laserligan har valt att åka till Tyskland och träna inör den stora matchen om OS biljetten i stället för att tävla här i Hyeres.

Vi fick vänta tålmodigt fram till kl 18.00 då seglingarna för dagen blåstes av. Antagligen lika mycket vind imorgon, men vi hoppas på att det blir några race.

Start 11.00 då har vi laddat om på nytt.

Björn Johansson