Träningsläger för katamaraner med fransk världsmästare.

KSSS katamaranseglare har vaknat till ur semesterdvalan med en fransk kunskapsdusch på baggen i helgen.

Olivier Backes, dubbel världsmästare i F18 och olympisk seglare i Tornado, höll ett bejublat träningsläger för klubbens F18, F16 och Nacra

17 seglare 10 st F18, 2 st F16 och en Nacra 17 deltog på lägret och alla tog med sig nya tricks och saker att träna på. Exempelvis tipsade Olivier oss om att mäta avståndet till layline i sekunder istället för meter, då våra båtar går så otroligt olika fort (beroende på vindstyrka) är det ett bättre mått.

Lördagen bjöd på drömföre med sol och 5-8 m/s, vilket är helt suveränt för katamaraner då man 'lyfter skrov' på både kryss och undanvind utan att man badar för mycket. Kvällen avslutades med burgare på resturangholmen bland de vackra saltismänniskorna.

Söndagen började med bleke, vilket gjorde att vi fick höra all tips som Olivier har i sin bok rörande set-up, trim och teknik. Vid tvåtiden kom en svag sjöbris som en ändå gav oss ett par timmars tight racing som en fin avslutning på en grym helg. Seglarna var mycket nöjda och det blir helt klar fler läger med seglare från världseliten i framtiden.