Nyheter

49er EM: Långt kvar

2013-07-05 - Träning Det är första gången på en tid vi har en så stor fleet i 49er klassen i Sverige. Vi har sju båtar i KSSS som efter 10 månader börjar sätta sina besättningar och resultaten kommer i enskilda race.

Jag ser att vi har mycket kvar för att nå toppen, men det finns en iver till att utveckla och hela tiden bli bättre. Den ungdomliga ivern och besvikelsen att utvecklingkurvan inte är snabbare är påtaglig.

Vi kommer nu att engagera en engelsk coach för Sverige under tid och hoppas att vi kan lyfta ytterligare ett par snäpp så vi kan matcha även de bättre i världen. Tiden talar för oss.

Dagens övningar här på EM blev av mycket blandad kompott, med vind från land och riktigt skiftiga förhållanden mellan tre och tolv m/s. Inga riktiga mönster, men ändå läsbart av de bästa som gör tre bra resultat av fyra seglingar.

Imorgon går de 16 bästa båtarna in i en semifinal där 8 går till medaljrace på söndag. Övriga fortsätter i sina respektive grupper. Lättvind från väst är utlovat för imorgon.

KSSS barometern efter första dagens seglingar

28 Johanna Sommarlund/Kevin Reisenaver

31. Charlie Ekberg/ Nicklas During

36. Julia Gross/ Cecilia Jonsson

48. Gustav Pettersson/ Marcus Anjemark

52. Sebastian Östling/ Kalle Torlén

65. Nils Åkervall/ David Jonsson