ÅF Offshore Race bra för Stockholm

Dagens presskonferens var välbesökt och innehållsrik. Närmare 30 nationella och internationella reportrar och fotografer var närvarande på Operaterrassen och det efterföljande minglet.

KSSS presschef Mats Olsson intervjuade finansborgarrådet Sten Nordin, ÅF-chefen Jonas Wiström och KSSS ordförande Staffan Salén, de professionella seglarna Jochen Schumann och Alex Thomson samt amatörerna Eva Sporrner och Magnus Nordberg.

Att Stockholms stad vill stötta ÅFOR beror i hög grad på att Sten Nordin tycker att man ska "använda vattnet" gärna kombinerat med möjligheterna till en folkfest för stockholmare och besökare. Då är just evenemang som en kappsegling något som alla boende och besökare kan tillgodogöra sig och som ger Stockholm ett mervärde som destination och som också stimulerar hela besöksnäringen.

Huvudsponsorn ÅF:s koncernchef Jonas Wiström använder sponsorskapet mycket medvetet och med ett uttalat mål att använda tävlingen för att locka kvalificerad personal att komma till ÅF, börja jobba där och flytta till Stockholm.
– Det här är ett bra sammanhang för ÅF att finnas i. Segling som sport står också för miljö och värden som överensstämmer med ÅF:s. KSSS har verkligen lyckats med att skapa och utveckla ett bra koncept, seglingsmässigt och tekniskt.

KSSS ordförande Staffan Salén menar att denna tävling är årets sportsliga höjdpunkt, en kraftsamling för alla.
– Det är en häftig upplevelse med start på Strömmen och flytten in till stan. Det innebär att vi kan synliggöra seglingen som sport, vi får ett mervärde för våra sponsorer med den publiktillströmning som blir och inte minst viktigt - seglarna har riktigt kul.