Anton och Fredrik medalj på ISAF för VM

För VM i Santander ESP bra genomkörare för vårt elitlag.

Under veckan som gått har alla OS klasser fått en försmak på hur första Nations uttagningen till OS i Rio 2016 kommer att se ut nästa år 2014.

KSSS har ett starkt lag på plats i fem klasser. Anton Dahlberg/ Fredrik Bergström i 470 Jesper Stålheim i Laser S, Josefin Olsson i Laser R, Adam Holm och Fanny Baumann i RSX.

Det känns viktigt att vara på plats ett år före första OS uttagningen om man har möjlighet, säger KSSS Sportchef Björn Johansson. Det ger en trygghet om vad man kanske kan råka ut för nästa år, även om inte alla "stjärnor" är här denna gång. Att få en känsla för en seglingsplats underlättar i alla satsningar när man skall prestera och viktighetsfaktorn är hög. Även om det  är tre nations OS uttagningar är det alltid gott att kvala in i den första. Det skapar lite lugn.

Anton och Fredrik kände sig hemma på denna arenan. Likaså Jesper som är i ledning inför medaljracet och Jossan som ligger 5 a inför sista.

Lite längre väg har våra brädseglare att gå, men de är på rätt plats för att verkligen se hur stor insats som krävs för att nå de bästa. De är dock bara juniorer fortfarande.

Vi kör vidare

Björn Johansson