Avantime ORCi EM – Väntan på vind

Dagens bankappseglingar blev till endast ett race utanför Revengegrundet på grund av svaga, eller obefintliga, vindar.

I väntan på någon sekundmeter vind blev seglarna och funktionärerna underhållna av ett gäng från Avantime som hade en wakeboard-uppvisning mitt bland de deltagande båtarna, något som uppskattades mycket av alla inom synhåll.

Ett race genomfördes trots allt och besättningarna kämpade med att få vind i seglen för att kunna ta bra placeringar.Bland de största båtarna i ORC 1 var besättningen till den norska båten Trucknor Wolfpack på hugget redan från början och slutade som etta efter avslutat race. Den svenska KSSS-registrerade båten DataCom kom tvåa och norska Camilla tog tredjeplatsen. Det preliminära totalresultatet för ORC 1 är efter den tredje tävlingsdagen så att Trucknor Wolfpack leder klassen, tätt följda av Camilla och Blixt Pro Sailing på en tredjeplats.

I ORC 2 vann den tyska båten Silva Hispaniola dagens race, den estländska båten Premium tog andraplatsen och hemmaekipaget Du Soleil II kom på tredje plats. Det preliminära totalresultatet i klassen är att Premium leder, Teknova/Albatross ligger två och Silva Hispaniola trea.

I ORC 3 tog den estländska besättningen ombord på Katarina II förstaplatsen i racet, svenskarna på Feelgood kom tvåa och den litauiska båten Jigy Jigy kom trea. Det preliminära totalresultatet för ORC 3 är att den estländska båten Sugar 2 leder, tätt följa av sina landsmän ombord på Katarina II. Team Arken Zoo ligger trea i nuläget.Imorgon fredag beräknar tävlingsledningen att genomföra tre race, men det beror naturligtvis på om vind och väder är på deras sida.