Blandad dag på JSM

Lukas Bergman Laser R,Ida Svensson/ Rasmus Rosengren, 29er Andrea Holm på Bräda säkra trots liten förlust.

Början på dagen blev fantastisk för segling. Vind från ssw 7-9 m, relativ platt vatten och lite motström på kryssen. Det vad var E jollar och Laser blev erbjuden på dagens menu. Dagens suverän på banan var Lukas Bergman, som hade båda racen i sin hand, men domaren satte stopp för en kanonförsök till att följa och driva båten på undanvindarna inom regelverket på ett grandois sätt. Det gick lite för fort och det blir fortfarande en vinnande stil att leka "gipsgubbe" och åka båt på undanvindarna. Inte undra på att vi halkar efter internationellt. Giv oss kraft. Trots fler motståndare på banan leder Lukas totalt.

Optimistjolle tjejerna kom ut på banan tidigast och Filippa Löhr tog tag i sig själv idag och seglade upp sig till en tredje totalt. Även Julia Sommarlund är med topp 10. Charlotte Karlsson hade en kanondag igår , men fick lite tyngre dag idag och tappade ner till en 14 plats.

Andrea Holm håller forfarande stilen mot killarna i den hårda vinden vilket imponerar men tappar ner  till en andra plats totalt.

Eftermiddagskaoset bland optimisterna. Tävlingsledningen bryter racet med 150 m kvar till mål som upprörde många, men förståeligt. Vind och regn #en masse# bryter in på banan och action " få in alla optimistbarn asap" kom igång. Det gick bra för alla. Stort säkerhet pådrag inklusive helikopter. och 50 talet ribbar gjorde infarten säker. Våra ess visade att de kunde segla även när det "tutade i", men vi kommer igen imorgon killar , eller hur.

Imorgon lovar windgurun 5 m/ 20 grader och solsken. Sug på den till imorgon. Efter lunch imorgon har vi glömt gårdagen.

Team KSSS kör vidare mot nya framgångar.

 

Björn Johansson