Dahlberg/ Bergström halvnöjda på Europacup

OK avslut för våra tre ekipage på EUROSAF Europacup för OS klasser i La Rochelle

Anton Dahlberg/ Fredrik Bergström i 470 drog det längsta strået i KSSS barometern när Europacupen avslutades i går i Franska La Rochelle. En nygammal tävling som skall få OS klasserna till lite "nya" arenor och bättre spridning på året.

Anton och Fredrik slutade på en 7:e plats totalt men hade bra hängpå 5:e platsen innan medaljracet, som blev sådär. Nästsist och en liten besvikelse från gänget att det inte kunde visa upp sitt bästa jag i finalen. Vi är där vi skall vara, säger Anton och Fredrik som nu är på väg hem och mera träning ihop med sina finska träningspartner och mer fart utveckling med sina nya master.

Jesper Stålheim fick en riktigt dålig dag i mitten av finalracet och avslutade med ytterligare en tjuvstart, där han iof var nöjd med seglingen, men det hjälper ju inte om man inte får med sig placering, säger han lite besviket. Jesper slutade på en 13: plats och är på väg hem för mer träning ihop med seglargymnasierna i Lerum och Motala. Det blir en period med mycket segling nu innan vi åker till Oman och VM i början på november. Jesper kommer också till Stockholm för att vara med på KSSS Höstläger. Där hela vårt elitlag är på plats.

Adam Holm visade riktig uppåtanda i RSX klassen med några singelresultat i lättvinden. Adam blir bara starkare för varje tävlings som går. En 21:a plats på Europacupen är ett av de bästa reultaten som Adam presterat på en sådan här högt rankad tävling. Nu bär det av till Florida för mer träning där även systern Andrea Holm, nykorad svensk mästarinna, som skall göra sin träningsdebut på RSX brädan efter att ha lämnat Kona för gott.

Vi kör vidare

Björn Johansson