GULD och BRONS i Miami Olympic Week 2013

Det blev en bra start för KSSS elitlag på första världscupen här i Miami. Jesper Stålheim i Laser Standard gjorde en grandios medaljracedag.

Denna gång var tre race i det avslutande medaljracet med dubbla poäng varje segling.  Jesper ledde inför sista seglingen med 14 p för amerikanen och behövde bara göra en lös bevakning för att defilera i mål som segrare. Det var första gången som Jesper vinner en världscup. Det känns gött att vinna säger Jesper eftertryckligt. Visserligen kanske det var ett relativt svagt fält, men vinst är en vinst.

Sebastian Östling och Kalle Torlén visade ytterligare prov på kyla och bra taktisk segling i 49er klassen, trots sina få seglingstimmar ihop i båten. Sebbe har inte lärt sig lägga på kapellet rätt än så han är verkligen färsk i klassen, ändå seglar det som i trans långa stunder. En trea i Nordamerikanska Mästerskapen, förra veckan följdes upp med ytterligare en trea i denna tävlingen. Motståndarna var olika framför i denna tävlingen. Två amerikanare var lite för vassa i den lite mer tyngre vinden från förra tävlingen.

Det känns som en mycket bra start för oss, vilket ger en längtan till träning på Mallorca. I slutet på februari och mars.

 KSSS barometern

1. Jesper Stålheim                                                  Laser Std           slutresultat

3. Sebastian Östling/ Kalle Torlén                     49er                    slutresultat

10. Nils Åkervall/ David Jonsson                        49er                    slutresultat

11. Adam Holm                                                        RSX bräda         slutresultat

Följ oss gärna på

http://mocr.ussailing.org/index.php/results/

Björn Johansson