Nyheter

Guld till Stellan Berlin på VM i 2.4mR

2013-09-14 - Kappsegling Stellan Berlin har återigen bevisat att han är världens bästa 2.4mR-seglare. På fredagen vann han för sjunde gången VM-guld. Det är hans 12 medalj på de senaste 13 mästerskapen i klassen.

VM i 2.4mrR arrangerades av Poole Yacht Club i Dorset, England. 75 båtar deltog, därav 15 svenskar. Totalt genomfördes 11 seglingar mellan tisdag och fredag. Inför sista seglingen låg Stellan Berlin tvåa med nio poäng upp till ledarinnan, Helena Lucas. Det krävdes att han var åtta placeringar bättre än henne för att vinna och i mål var det klart, Stellan Berlin avslutade starkt med en andra placering och Helena Lucas gick i mål som 21:a.

Årets VM har varit en hård toppstrid och Stellan Berlin berättade efter han säkrat guldet att han var mer nervös för att förlora silvret och ta en bronsmedalj än han funderade på om han kunde ta guld.

Redan från början låg svenskarna i topp, Peter Andersson gick ut starkt och ledde efter första dagen. Efter det var det Storbrittannien som seglade upp högst upp på resultatlistan, Helena Lucas, som vann guld på Paralymics i London 2012, hade gott sällskap av sin tränare, Ian Barker och Megan Pascoe. Till slut var det Stellan Berlin högst upp på prispallen flankerad av Helena Lucas och Megan Pascoe.

Resultat

/ Isabelle Mungsgård SSF