Nyheter

Team Appelgren vann Youth Match Cup

2013-07-08 - Träning Vinst på Youth Match Cup Sweden för Team Appelgren.

 Parallellt med Stena Match Cup Sweden på Marstrand som slutade med vinst för Björn Hansen, har Youth Match Cup Sweden pågått.Det är en match racing tävling för seglare under 25 år och seglas i CB66:or. Årets upplaga genomfördes i ett soligt Marstrand som bjöd på blandade förhållanden.

KSSS representerades av Hampus Appelgren med besättningen Patrik Sturesson och Tomas Westerbrand. Laget höll en hög nivå genom hela tävlingen och placerade sig som andra besättning i grundomgången och kvalade därmed till semifinal. I Semifinalen tog KSSS-laget en övertygade 2-0 seger mot Felix Mossberg. I finalen ställdes Appelgren mot Jacob Klitte, rankad 73 i världen. Finalen blev otroligt spännande då ställningen inför den sista och avgörande matchen var 2-2. Hampus Appelgren med besättning tog hem segern i den avgörande matchen, och därmed i tävlingen, genom att ta kontrollen i starten och hålla ledningen hela vägen in i mål.

- Vi är väldigt nöjda med vår insats och är otroligt glada att det räckte hela vägen till vinst. Patrik och Tomas har verkligen gjort ett kanonjobb ombord under hela veckan och vi har verkligen haft en bra känsla i båten, säger Appelgren.