Hård kamp i classic

När vi träffar Team Kerma på bryggan är det ännu ovisst vem som tar hem den totala segern i ÅF Offshore Classic. Kerma är försvarare av ÅF Offshore Classic och har tidigare även vunnit Eurocard GR Classic.

Kerma seglar med samma besättning i år och Carl Henrik Ahlin är skeppare. Vaktchef Marcus Norlin, som gör sitt åttonde race runt Gotland berättar att båten, sedan förra året, har vässats med ny bom och hårdvara på däck. Seglen är dock inte utbytta. 

Under racet har Kerma tampats med SK 95:an Britt-Marie och de har varvat positioner. Britt-Marie stack ifrån under skärgårdsracet men sedan lade sig Kerma på vänsterkanten ut mot havet med Britt-Marie och SK-95:an Gerdny utanför. Kerma fick ett uppåtvrid och kunde sticka ifrån. Sedan fastnade de, liksom många andra, i bleket. Efter Gotska Sandön fick Kerma vind i seglen och kunde ta sig upp i nivå med Britt-Marie. Men till slut var Britt-Marie först över mållinjen.

Per Hässelmark, navigatör på Gerdny rapporterar att racet varit lugnt och utan strapatser. Fredrik Wallenberg, skeppare på Refanuts summering var ”stiltje” för att sedan tillägga att det varit vackert väder och god mat och härligt kompisgäng. Även på Kerma har det varit god mat. 

– I classic är det nog ingen som har frystorkad mat säger skepparen och skrattar. 

– Ja, fast sillunchen fick vi allt skjuta upp inflikar Marcus Norlin.