Härlig avslutning på året JSM

Två JSM guld och ett silver till KSSS i finalomgången.

Det  blev inte helt överaskande, Emil Järudd som styrde upp finalseglingarna  på JSM i optimistjolle med en fantastisk fin avslutninng och på två race gick från en 12 plats till en seger i sitt sista optiSM.Grattis Emil.

Det var många KSSS seglare om den titeln idag, men vi fick in 4 seglare topp åtta. Imponerande av killarna och tjejerna i det 237 båtar starka fältet.

Redan igår fick vi vår första JSM guld genom Andrea Holm på bräda. Grattis Andreas. Det blir fler och fler brädor på JSM för varkje år. Känns kul att bredda seglingen på denna tävlingen.

JSMSilver seglingen stod Lukas Bergman för, som inte kom till sin rätt sista dagen och fick se sig slagen av Marcus Magnusson som varit suverän hela våren i Laser Radial.

I övrigt fick vi se många lysande insatser från våra yngre seglare i både Zoom 8, E jolle och och 29er.

Förstagångs JSMare i optimisten kämpade på väl och jag hoppas att ni alla fick blodad tand till att komma tillbaka på nästa års JSM som seglas "hemmavid" närmare bestämt på Lidingö och Bosön.

Om vi denna gången hade nästan 10 procent av deltagarna skall vi öka den rejält till nästa. Nu tränar vi vidare och vi ser fram emot höstträningsstart den 19 augusti och ett stort lycka till till de som kvalat in till olika internationella mästerskap i sommar.

 

Väl mött i höst

Tomas,Claes, Ton Jonathan och Björn