ISAF Youth Worlds på Cypern

Nu är det nära. När startskottet går 15 juli för årets ISAF Youth Worlds i Limassol på Cypern är det fyra laddade svenska juniorseglare på startlinjen som gärna vill försvara Julia Carlssons svenska guld från i fjol.

– De seglare som åker till Cypern har minst lika stor chans att ta medalj som Julia hade i fjol, säger lagledaren Per Frykholm.

ISAF Youth Worlds är den mest prestigefyllda tävlingen inom internationell juniorsegling och seglingsikoner som Ben Ainsley och Russel Coutts har stått som vinnare. I fjol tog det svenska laget guld genom Julia Carlsson i Laser Radial tjej.

I år seglas ISAF Youth Worlds i sex olika klasser och Sverige är representerat i tre av dem genom Lovisa Karlsson från Hjuviks BK i Laser Radial tjej, Marcus Magnusson från Nääs Yacht Club i Laser Radial kille och Ida Svensson och Rasmus Rosengren från KSSS i 29er. Lagledaren Per Frykholm är förhoppningsfull.

– Jag tycker vi har goda chanser att göra bra resultat. Jag vill inte sticka ut hakan och säga att vi tar en guldmedalj till men de seglare som åker till Cypern har minst lika stor chans att ta en medalj som Julia Carlsson hade i fjol, säger han. Rasmus och Ida i 29er har seglat bra hela året och kom på tvåa i Kieler Woche, vilket är ett tecken på att de håller hög internationell klass. Lovisa och Marcus har seglat på hög nivå hela året. Båda tog JSM guld och de seglade JEM i Kroatien för någon vecka sedan och Lovisa placerade sig nia och Marcus 45:a där Marcus definitivt hade mer att ge, säger Per Frykholm