Nyheter

Josefin Olsson dagens KSSS seglare

2013-06-23 - Träning Stark segling av Josefin Olsson i Laser Radial. Efter en motig start igår kom Josefin igång på riktigt i sin Laser Radial under dagens tre race med placeringarna 2,1,2 Därmed avancerade Josefin upp till en 6 plats totalt.

I Laser Standard seglade Jesper Stålheim på TV banan idag/riktigt nära land. Rikligt med skift av olika slag i vindstyrkor mellan 3 -10 m. Det var det svårt att hålla tungan rätt i munnen hela tiden. Jesper går in i Guldfinalen som fjärde båt.

Anton och Fredrik i 470 gjorde ett grandios sista race idag och vann det , men det räckte inte till att behålla ledningen. 470 seglar bara ett fleet vilket gör att man seglar en rak serie i ytteligare två dagar  och 6 seglingar till innan medaljracet på onsdag.

I 49er klassen seglade Sebastian Östling / Kalle Torlén in i guldfinalen med nöd och näppe. Gustav Pettersson/ Marcus Anjemark, Nils Åkervall/ David Jonsson klarade inte"cutten".

Nacraklassen hade för dagen en fyra varvs bana. Rookien Sandra Sandqvist och Tomas Westergren tog ytterligare ett steg in i tävlingen genom att segla längre spår och var med topp 5 alla tre seglingarna. Undanvindarna finns mycket mer att hämta. Tim och Hanna har seglat lite ojämnt de sista två dagarna, men utmanar de bästa i klassen., Med två kapsejsningar  vilket kostar i sammandraget  ,är  ändå  paret med topp 9 totalt.

Halva regattan är nu genomförd och vinden skall minska ytterligare imorgon och gå mot väst, vilket inte gör banorna mindre skiftiga.

Vi gillar skift…..

 Resultaten efter andra dagens seglingar

2. Anton Dalhlberg/ Fredrik Bergström          470

4. Jesper Stålheim                                          Laser S

6. Josefin Olsson                                            Laser R

9. Tim Shuwalow/Hanna Klinga                      Nacra

12. Sandra Sandqvist/Tomas Westergren     Nacra

14. Sanna Mattson/ Sara Rosell                         49er FX

24. Sebastian Östling/ Kalle Torlén                   49er

30.Gustav Pettersson/ Marcus Anjemark    49er

35.Nils Åkervall/ Davis Jonsson                         49er

42. Claes Törnsten                                                  Laser

45. Magnus Castenfors/ Calle Jr  Johansson                             470