Nyheter

En bra start på säsongen!

2013-04-30 - KSSS Blogg Isen har gått på Baggensfjärden (efter att ha fått lite hjälp från några av våra plåtbåtar…) och träningsverksamheten kan äntligen ta sin början.

Som en sista manifestation på att säsongen har börjat har också den nya årsboken förhoppningsvis slagit ner i era brevlådor. Många saker är nya: formatet, omfånget, layouten samt en bättre finansiell kalkyl. Ändå kommer den sinnrikt nog att passa in i bokhyllan eftersom den är lika hög som de gamla. Den bästa av alla världar således! 

På kappseglingsbanorna har det varit en väldigt bra start på säsongen. Niklas Zennström seglade hem världsmästerskapen för TP 52:or, Tim och Hanna har varit 6:a och 1:a på världscuperna i Mallorca respektive Hyeres. Jesper Stålheim har varit 1:a, 10 och 13 och Josefin Olsson tog hem en finfin 5:e plats vid sin säsongspremiär i Laser i Hyeres. Därtill har Anton/Fredrik visat framfötterna i 470 i sin första stora gemensamma regatta på Mallorca. Slutligen har vi ett antal ekipage i 49:er, 49:er FX, 470 och bräda som varit runt och seglat och som uppvisar en god utvecklingskurva. Det kommer verkligen att bli spännande att följa gruppen under säsongen och vi sänder en tacksamhetens tanke till de donatorer som bidragit till vår Elitinsamling vilken gör det möjligt för de här seglarna att genomföra ambitiösa satsningar mot OS i Rio 2016. 

Planeringen mot ÅF Offshore Race pågår också för fullt. Anmälningsläget ser väldigt bra ut och det finns goda förutsättningar för att i god tid före tävlingen kunna fylla upp alla 300 platser i ÅFOR/ÅFIR. Således kan det  vara klokt att inte släpa för länge på anmälan i år!

I styrelsen har vi för andra gången tillsatt ett antal strategigrupper som skall arbeta med ett några utvalda kommittéövergripande frågor. Ser fram emot att få återkoppla här på bloggen om detta längre fram. 

Och har ni synpunkter eller åsikter? Maila gärna mig på staffan.salen@salenia.se

Med tillönskan om en skön Valborg!

Staffan

Läs mer från Staffan på Ordförande har ordet