KSSS Blogg: En dag i KSSS

En härlig söndag, sannolikt den sista semesterdagen för några. Solen sken och sjöbrisen tilltog. I Saltsjöbaden hade ett gäng av våra F18 seglare träning med en fransk coach som lär vara en av världens bästa.

På hamnplanen i övrigt pågick förberedelser för daglägret som börjar imorgon måndag, där några kanske sitter i en båt för första gången. Likaså drar det igång läger i Djursholm och Opti 3 på Lökholmen (det kan finnas platser kvar på något av daglägren för den som är intresserad).

Framåt eftermiddagen bar det av ut till Sandhamn och invigningen av Avantime ORC-EM som KSSS arrangerar. 62 båtar från 8 länder är med och slåss om medaljerna. Våra duktiga hamnvakter kunde med rätta vara nöjda över att de ännu en gång lyckats få in en stor mängd båtar som dessutom nu skall röra sig in och ut på daglig basis. EM:et går att ordna genom stora insatser från många ideella krafter med Eva Holmsten och Håkan Andersson i spetsen, tack alla ni för att ni gör detta möjligt!

Och så tävlar KSSS-seglare i när och fjärran. Den ständigt pålitlige Niclas Edler seglade hem ett EM-silver i Laser Master. Tompa Löfstedt med Anders Ekström som gast tog hem ett EM Brons i Stare. I startfältet återfanns också KSSS ikonerna Sune Carlsson och Börje Larsson i varsin båt, kul! Familjen Holm (Andrea respektive Björn) tog hem silver respektive brons på SM i Kona (som bästa svenskar eftersom en dansk vann).

Och imorgon börjar VM i 470 med Anton och Fredrik på startlinjen. Och på fredag blir det SM i Drake i Båstad så blir det lite segling för egen del.

Staffan

Läs mer på Ordförande har ordet