Nyheter

Full fart och RIP Peter Klock

2013-01-29 - Så kan vi konstatera att säsongen rivstartat trots att isen ligger på Nybroviken utanför mitt fönster.

På Världscupen i Miami har vi ett antal ekipage på plats. Bland annat har en av våra nya (eller kanske snarare nygamla) 49:er besättningar nämligen Sebastian Östling och Kalle Torlén visat framfötterna. Efter ett brons på Nordamerikanska mästerskapet har de också tagit ledningen i Miami efter tre seglingar (av 15 får man tillägga), kul! Jesper Stålheim ligger på tredje plats i Laserklassen och Adam Holm ligger på 9:e plats i RSX-brädan som tagit tillbaka sin plats i OS efter att Kite såg ut att komma in istället. Följ den spännande fortsättningen på vår hemsida.

På Gardasjön tränar Swedish Youth Team som är Artemis ungdomsutmaning i Americas Cup. Skeppare är KSSS Charlie Ekberg och ett antal andra av våra seglare ingår också i gruppen som leds av Björn Johansson. Teamet skall försvara de svenska färgerna i samband med de ungdomsseglingar som hålls i AC 45:or samband med Americas Cup i sommar.

Vid årsskiftet öppnade vi för anmälningar till sommarens seglarläger där många redan börjar bli utsålda. Snabba att anmäla er således om ni inte redan gjort det.

I fredags var jag på Peter Klocks begravning i Örgryte Nya Kyrka i Göteborg. Peter, som avled i cancer strax före jul 52 år gammal, var fram till i augusti Klubbdirektör i GKSS. Det är svårt att tänka sig en bättre representant för seglingssporten. Han hade också många andra strängar på sin lyra, som duktig längdskidåkare (5.02 i senaste Vasaloppet) och SM-vinnare i Skateboardslalom.

Jag hade förmånen att träffa honom inte bara när våra klubbar möttes utan också i Drakklassen där han seglade under många år. Peter var en person som alltid gav energi när man träffade honom: positiv, utåtriktad och handlingskraftig. GKSS fina utveckling under de senaste åren och den goda kontakt som finns mellan våra klubbar har Peter varit en starkt bidragande orsak till. Jag och många med mig bland hans vänner på båda kusterna kommer att sakna honom mycket. Framför allt gläds vi dock över att han levat.

Staffan

Läs Staffans blogg på Ordförande har ordet