Nyheter

Grattis Björn Hansen och eWork Sailing Team!

2013-07-08 - KSSS Blogg Måste bara passa på att gratulera för KSSS matchracinghjältar Björn Hansen, Gustaf Tempelman, Mathias Bredin, Philip Kai Guhle och Sebastian Wedel som i helgen försvarade titeln i Stena Match Cup i Marstrand.

Det var första gången som någon lyckats försvara sin titel i Marstrand som allmänt anses vara höjdpunkten på Matchracing Touren. 

Som vanligt var klipporna fulla av åskådare under finalen och den som tittar noggrant på filmen från densamma kan till och med se en entusiastisk åskådare som tagit sig ut simmandes i vattnet för att heja! Detta, precis som ÅF Offshore Race, är ett gott exempel på hur man lyckas popularisera seglingen och göra den tillgänglig för en bredare allmänhet. Hatten av till GKSS och Brandspot som ligger bakom arrangemanget. 

Björn och hans besättning ligger efter den här insatsen på fjärde plats på Touren efter fyra av sju deltävlingar och nu är det bara att hålla tummarna inför nästa omgång som går av stapeln i Chicago. 

Därtill kan vi konstatera att återväxten inom KSSS på MR-fronten är god. I helgen vann nämligen också Hampus Appelgren med  besättningen Patrik Sturesson och Tomas Westerbrand Youth Match Cup i Matchracing. Jättekul och det står väl inte länge på innan de är med och tampas i Marstrand….

Slutligen skall vi gratulera Niklas Edler som ännu en gång seglade hem Master SM i Laser. Det innebär att Niklas är kvalificerad för Mästarnas Mästare i höst, tävlingen mellan alla Svenska Mästare i segling under året. Han är för övrigt den enda som vunnit MM två gånger så håll ögonen öppna när det drar ihop sig till final….

Staffan

Läs mer från Staffan på Ordförande har ordet