Nyheter

KSSS Blogg: Medaljer, 25.000 kronor och Mange!

2013-06-20 - KSSS Blogg Då är vi mitt uppe i högsäsongen för oss seglingsintresserade. Ett exempel på detta var JSM där KSSS plockade hem två guld och ett silver.

Gulden togs av Andrea Holm i Kona och Emil Järudd i Optimist. Silver togs av Lukas Bergman i Laser Radial. Stort grattis till er! Även många andra av våra juniorer var upp och högg på ett sätt som lovar gott inför resten av säsongen.

I övrigt har våra OS-satsande elitseglare visat framfötterna: Tim och Hanna i OS katamaranen Nacra har varit och nosat i toppen på samtliga världscuper, våra laserseglare Josefin och Jesper har visat fina resultat och 470-killarna Anton och Fredrik kom tillbaka starkt på EM i förra veckan trots att rodret gick sönder i första seglingen vilket också innebar en DNS i andra seglingen. Sedan gick det dock stadigt uppåt och i en av medaljseglingarna spikade de.

Det har även tävlats på hög nivå i klubbens egen regi först i Saltsjöbadsregattan och sedan Sandhamn Open. Bägge kunde genomföras under mycket fina omständigheter och Saltsjöbadsregattan med 10-12 m/s blev också ett elddop för den nya Bankappseglinskommittén, något som de klarade med den äran. Tack också alla frivilliga funktionärer i båda regattorna som såg till att arrangemangen blev så lyckade, utan er blir det inget seglande!

I övrigt kan vi konstatera att Fredrik Wallenberg och Gustaf Dyrssen ombord på Refanut kammade hem Watski 2Star, Sveriges sannolikt största doublehanded-tävling, grattis! I Raid Revenge, den utmanande långdistansseglingen för F18 katamaraner vann Thomas Ekefalk och Niklas Nordblom, grattis även till er!

Med stor glädje ser vi också hur ÅF Offshore och Inshore Race fyller upp. Vi har nu över 250 anmälda på ÅFOR och över 40 båtar på ÅFIR. Inte minst i det sistnämnda racet kommer det in anmälningar i strid ström fortfarande och det skall bli spännande att se vem som lyckas segla hem priset på 25.000 kronor! Passa på att anmäla er så att ni kan berätta för barnbarnen att ni var med premiären av denna sprinttävling från Stockholm till Sandhamn (med efterföljande fest på kvällen!).

Vad gäller ÅFOR är det redan 15% fler båtar än förra året (and counting) och det är också riktigt kul att se att vi i år kommer att få en väl tilltagen doublehanded klass. Glöm nu inte att komma ner och besöka tävlingsområdet  torsdag till söndag nästa vecka. Det kommer att finnas många spännande båtar att titta på och många aktiviteter att delta i eller beskåda.

Ökningen av antalet startande båtar i ÅF Offshore Race lär glädja seglingslegenden Mange Olsson (som ju tragiskt avled av en stroke i våras) i sin himmel. Han som var en av projektets första och största supporters som förra året kunde ses sedvanligt skrattande och glad bland vänner runt om på området.

Det var för övrigt minnesstund för Mange på Djurgårdsvarvet i helgen. Solen sken, en frisk vind blåste och många namnkunniga talare lyckades skapa en god balans av glädje och tårar på ett sätt som Mange med säkerhet hade uppskattat! Vi kommer att sakna honom men ett sätt att se till att hans minne lever vidare är att bidra till den minnesfond som instiftats i hans namn och som skall dela ut stipendier till unga lovande svenska havskappseglare. Insättningar av valfritt belopp sker genom att följa instruktionerna på www.mangeolssonsminnesfond.se.

Med tillönskan om en skön midsommar!

Staffan

Läs mer från Staffan på Ordförande har ordet