Nyheter

Nu kör vi och Kieler Woche

2013-06-27 - KSSS Blogg Så har ÅF Offshore Race området öppnat och båtar har börjat strömma till. Ikväll är det invigning och det kommer att vara musik, en intresserad allmänhet och seglarumgänge i dagarna fyra.
Ta er gärna ner och titta på några av många häftiga båtar på området:
  • Esimit Europa – 100-fotaren som förut hette Alfa Romeo men som nu är ett Europeiskt projekt med storseglaren Jochen Schumann vid rodret.
  • Hugo Boss – Ensamseglaren Alex Thompsons Imoca 60. Den här gången har han dock med sig en besättning på 5 man så det torde bli rena semester jämför med ensamseglingen Vendée Globe där han deltagit.
  • Team Lööfs M32 – En häftig katamaran styrd av vår OS-guldmedaljör Fredrik Lööf. Kör ÅFIR.
  • Classic flottan – Med båtar som Refanut, Ithaka, Ballad, Kerma mfl. Mycket trä och mässing!
  • De bästa svenska havskappseglarna – Blixt Sailing Team, Arken Zoo, Teknova, Datacom, you name it, alla är här.
  • Team Räknäs – Flottans minsta båt på lite knappt 7 meter.

Och mycket annat. Ta er ner och titta!

Sedan har det seglats Kieler Woche en av Norra Europas största kappseglingsfester. Och det gick bra Josefin Olsson kom trea i Laser Radial, Jesper Stålheim kom trea i Laser, Anton Dahlberg och Fredrik Bergström kom 4:a i 470 och Tim Shuwalow och Hanna Klinga kom 4:a i Nacra 17. Det var dock små marginaler och både Jesper och 470-killarna låg i topp före sista dagens seglingar. Upplägget i Kiehler Woche var dock att man inte tar med sig någonting till sista dagen utan allt avgörs i två medaljseglingar om man tillhör den lilla exklusiva grupp som lyckas ta sig dit. Lite konstigt kan jag personligen tycka men förutsättningarna är ju givna.

Hur som helst en fantastisk insats av våra elitseglare i tuff konkurrens och det lovar gott inför den kommande mästerskaptsäsongen. 

Nu bär det av till invigningen av ÅFOR kl 18.30 på evenemangsområdet!

Staffan

Läs mer på Ordförande har ordet