Nyheter

Tack Fredrik Lööf!

2013-02-14 - Fredrik Lööf har efter 6 genomförda OS beslutat sig för nu ta sig an nya utmaningar av annan än olympisk karaktär.

Ett fullt förståeligt beslut när han nu som småbarnsförälder både skall byta OS-klass och därtill faktiskt redan har ett OS-guld i bagaget.

För egen del vill jag både å KSSS och svensk seglings vägnar tacka Fredrik för de här 24 åren av hans seglingskarriär som OS-kapitlet utgör. Det skulle kunna gå att förfäkta att han faktiskt är den framgångsrikaste svenske seglaren någonsin sett till mästerskapsmedaljer (och då har han ändå 40 bra år kvar!). Det finns dock ingen anledning att rangordna, låt mig bara säga att det inte går att överskatta Fredriks betydelse för svensk segling och detta av två anledningar: Dels har hans sportsliga framgångar satt det mediala strålkastarljuset på vår sport vilken annars inte får synas så mycket. Dels är Fredrik ett föredöme också som person. En okuvlig vilja kombinerat med en ödmjuk och högst sympatisk personlighet har gjort honom omtyckt och uppskattad i alla läger. Vi ser fram emot att få följa Fredrik på kappseglingsbanorna även i framtiden!

Sedan kan vi konstatera att Americas Cup Youth Challenge nu är i full gång. Charlie Ekberg och Niklas Düring har varit över i San Fransisco och tränat tillsammans med Artemis Teamet och det här ser ut att kunna bli en riktigt fantastisk utmaning för dem och de övriga i KSSS Artemis Youth Challenge. Följ deras öden och äventyr här på vår hemsida.

Slutligen är det årsmöte i nästa vecka, den 19:e februari. Missa inte det, då kommer ni att få höra en livs levande Fredrik Lööf berätta om sina äventyr i somras och vad han skall göra i framtiden!

Staffan

Läs Staffan Saléns blogg på Ordförande har ordet