Nyheter

Vila i frid Mange Olsson

2013-04-21 - KSSS Blogg Har precis nåtts av nyheten om Magnus "Mange" Olssons bortgång. Det känns för att vara uppriktig helt overkligt eftersom Mange var en av de mest levande personer man kunde träffa.

Han var också mitt uppe i livet när han, för vilken gång i ordningen, höll på att coacha en ny generation havskappseglare, den här gången på Team SCA:s VO-båt på Lanzarote. Få personer var så lämpade för uppgiften som Mange. Med sitt exceptionellt inspirerande sätt och glada humör kunde han förmedla sina rika kunskaper till omgivningen utan att det uppfattades som pekpinnar.

Mange var alltid en stor tillskyndare av utveckling inom seglingen. Kanske var det därför som han så entusiastiskt omfamnade idén av flytten av Gotland Runt starten in till Stockholm. Han ville att segling skulle vara tillgängligt och spännande, eller som han själv skulle ha uttryckt det "ball"!

Manges egna framgångar på kappseglingsbanorna kommer att beskrivas på annan plats men låt mig här konstatera att han var en av Sveriges och världens mest erfarna jorden-runt seglare, men att han också hade stora framgångar inom bankappsegling tex 505 och sexa.

Mange lämnar ett tomrum efter sig som blir omöjligt att fylla och jag och Sällskapet känner en stor förlust av en vän och förebild. Våra tankar går till hans familj.

Staffan

Läs mer på Ordförande har ordet