KSSS Mallorca TrainingCamp 2013

Tufft på Mallorca.

KSSS/GKSS Mallorca Camp avslutade i bleke.

Efter tre dagar med relativ mycket vind till de vågor som erbjöds blev seglingsmängden inte så som vi hoppats på. Lite svårt att ta sig in och ut på banområdena gjorde att träningsmängden inte blev som önskat. Mycket förkylningar och lite småskador gjorde inte saken enklare.

Den fjärde dagen blev det mycket segling och de tre sista dagarna, blev det möjlighet till racing, där de som kände sig manade, trots sin ringrost, deltog.

Vi har varit många svenska båtar här under veckan.

Nacra 17 med Tim Shuwalow/ Hanna Klinga har delat träningen med italienarna under en längre tid i år. Resultatet på träningsseglingen blev och bra med en 4 a totalt, där holländarna tagit ett grepp. Mer seglingstid är svaret, men Tim och Hanna utmanar väl.

I 470 klasserna herr har Anton Dahlberg med sin nya gast Fredrik Bergstöm tränat med finska laget under Jocke Helenius ledning. Killarna var inte med på tävlingen. Tjejerna Kajsa Sundklev/ Therese Antman fick köra lite mer för sig själva, men gjorde en bra träningsregatta och slutade åtta.

Finnjollekillarna, Björn Allansson och Max Salminen har också kört hårt under denna vecka och fått till en bra genomkörare i träningstävling, där båda är med strax under toppen och slutade 5 och 6 totalt.

49er FX klassen där Sverige har de största fleeten, för tillfället med fyra tjejbåtar på plats. Tyvärr har sjukdom och skador på både båtar och seglare kantat hela veckan för tjejerna, men bäst seglade Johanna Sommarlund/Sofie During på en 12 plats och Sara Engström / Cissi Jonsson på en 14 e plats . Dessutom deltog Julia Gross/ Sofia Engström och Sanna Mattson / Sara Rosell på träningen.

49er killarna var det största gruppen. Trots vädret har vi fått ”hyggligt"med träning, men inte fått upp det tempot som var önskvärt inför regattan i helgen. 35 båtar i en fleet gjorde också att banorna blev lite onormalt långa och taktiken /strategin blir helt annorlunda mot var det kommer att bli till världscupen som startar den 1 april.  Jämnast i de 6 seglingar som genomfördes slutade Carl P Sulvan/ Otto Hammel på en 8 e plats, tätt följd av Victor Bergström/ Victor Västernäs på en 12 e plats. Charlie Ekberg/ Niclas During och Sebastian Östling/ Kalle Torlén hade bra insatser under enstaka race, men det krävs mer seglingstid tillsammans, innan man kan räkna med ett bättre resultat. Utöver dessa fyra båtar var det ytterligare två båtar, Nils Åkervall/ David Jonsson och Gustav Petterson/ Marcus Anjemark som var med på träningen. Två båtar som vi kan få mycket glädje av i framtiden, men vi har en bra bit att ”vandra”.

Vi har ett bra team på gång och håller ivern i sig och de personliga insatserna går upp ett trappsteg kommer KSSS framgångarna att bli riktigt framgångsrikt.

Tretton dagar till ”allvaret” här i Palma. Vissa besättningar fortsätter ett antal dagar med träning här. Några åker hem för att vila och kommer tillbaka inom en vecka.

 

Björn Johansson