KSSS Modeshow 2013

Äntligen var det så dags för årets modehändelse inom KSSS! Nytt för i år var lokalerna. Från Grand Hotel till anrika Astoria på Nybrogatan och även om ytan var mindre så var stämningen högre och förväntningarna större.

Minglet i foajén flankerades av utställare och det bjöds bland annat på underbart gott och miljövänligt vatten från Fresh, fantastiskt goda små laxiga amuse bouche från Salma och ögongodis i form av en läcker Jaguar vid entrén. Middagsborden var vackert uppdukade inne i den gamla biografen och i och med att gästerna satt i olika etage så hade samtliga en fenomenal vy över scenen och catwalken. Wiveca Oest, ordförande i aktivitetskommittéen tillika designer, inledde kvällen med att presentera vår eminente ordförande Staffan Salén som vidare lämnade över mikrofonen till vår nye klubbdirektör, Johan Hedberg och därefter drog showen igång.

Ny på catwalken i år var NK Personal Shopping, som visade ett stilrent och vårinspirerat urval från allt som varuhuset har att erbjuda. Wink, med butik i Sturegallerian, visade plagg av många olika märken, från starka pasteller till mer neutrala basicfärger och till min glädje pryddes flera modeller med hattar och stora handväskor, allt vad en kvinna behöver!

Wiveca Oest presenterade sin vårkollektion med lekfulla tygval och färger, fördelaktiga snitt och dessa olika komponenter är smickrande för kvinnokroppen och lyfter fram en femininitet vi alla älskar att vara iklädda. Kvällens outfit stod Wiveca själv för i guld-silvrig-offwhite slimmade raka byxor och en överdel i samma linje som verkligen lös upp scenen, den rosa scarfen var pricken över i-et.

Helly Hansen levererade som det funktionella, färgglada och trendiga märket det är, med kaxiga färgval i såväl jackor och shorts som sydvest och seglarjackor. Jag blir alltid segelsugen när HH visar vårtrenderna!

Richmond Design presenterade en kollektion som inte kan beskrivas på något annat sätt än att den var superfeminin, med fokus på de kvinnliga formerna och iförda vågade tygval som spets och paljettyger gled modellerna nedför catwalken med knallröda läppar och lite trettiotalsinspirerade huvudbonader. Så härligt att de riktigt kvinnliga trenderna dominerade catwalken det här året!

Luciano Padovan är skomärket man definitivt inte vill missa. Pumps är alltid inne och det bevisade Luciano kvällen till ära. Höga stillettklackar, färgade sulor i häftiga färger, kilklackar (för oss som inte till fullo bemästrar stilletterna), ankelspännen, spetsiga tår, you name it-allt fanns där!

Modevillan visade figurnära outfits, en upphottad version av det maritima temat samt klänningar, toppar och kjolar för alla smaker och kroppstyper. Även här syntes en del hattar och jag slår gärna ett slag för hatten! Den löser inte bara en dålig hårdag på nolltid utan skapar även en väldigt speciell aura kring den som bär den. Alla passar i hatt!

Look Boutique skapar alltid ett mysigt mummel i lokalen när gästerna insuper de klassiskt kvinnliga klänningarna. Det är alltid mycket mönster och luftiga vackra tygval när Look är på catwalken och den här gången var inget undantag.

Efter showen inleds således kvällens andra höjdpunkt, lotteriet. Jag inbillar mig att jag uteslutande köper en mängd lotter för att pengarna oavkortat går till juniorverksamheten, men jag skulle ljuga om jag sade att det är hela sanningen. Jag erkänner, en anledning till varför jag kastar mig över lottförsäljarna det första jag gör är för att det ger mig chansen att vinna otroligt fina priser. Resa till Mallorca för två från Resevaruhuset, en helg i en Jaguar, träningskort på Djursholms Träningscenter, en heldag på Sturebadet och mycket MYCKET mer.

Dessvärre hjälpte det inte i år att mina lotter var färgkoordinerade och ordnade i nummerföljd, jag vann inget, men det gjorde juniorverksamheten och det är den mitt hjärta brinner för.

Stort tack till Aktivitetskommittéen för årets Modeshow och tack till alla medverkande på catwalken, sponsorer av lotteriet och våra utställare.

Vi ses nästa år!

//Hélène Lidman