Nyheter

KSSS´ OS-klasseglare - November update

2013-12-09 - Kappsegling Världen är så stor så stor.........

November update på KSSS Elitlag  och Utmanarlag.

Vintern börjar göra intåg på de svenska markerna. Det har varit en fantastisk höst även i november. Våra seglare ligger i både på hemmaplan och internationellt.

Först och främst gratulerar vi Niklas Edler som tog medalj i Oman på Laser Master VM. Stark gjort, men inte oväntat. Han visar återigen att han tillhör en av världens bästa i sin ”åldersgrupp”.

Nu, närmare en månad efter det att Jesper Stålheim slickat sina sår, efter en riktigt bra femte plats på VM, är det träning på hemmaplan. Focus ligger nu på den fysiska träningen. Efter jul bär det av till Nya Zeeland och Australien för träning och tävling mot de bästa även om Brasilien just nu har ledartröjan i laserklassen.

Josefin Olsson ligger också i fysmode hemma i Stockholm. Snart bär det iväg till Kanarieöarna för att efter nyår träna med de bästa i Laser Radial klassen.

470 killarna Anton Dahlberg/ Fredrik Bergström har haft en intensiv period både i Asien och i Miami där de också kommer spendera en större del av sin tid i vinter.

Våra nya Nacra 17 konstellationer med Sandra Sandqvist/David Jonsson och Ida Svensson/Rasmus Rosengren har tränat flitigt på Baggen under hösten. Nu kommer även fysträningen att intensifieras och sen bär det av till Miami för en månads träning och världscup i slutet a januari.

Tim Shuwalow kommer att vara i Australien under senvintern och segla VM Hobbie16. Vi har inte funnit någon ny konstellation ännu för vårens Nacra 17 segling och vi jobbar hårt på det.

Våra 49erseglare Julia Gross/ Cecilia Jonsson och Gustav Pettersson/Marcus Anjemark lever ett gott träningsliv på Nya Zeeland fram till jul. Därefter ökar vi dosen och tränar än mer i Miami i januari.

Även vår andra 49FX båt med Johanna Sommarlund/Therese Antman utmanade på Melbourne Olympic Regatta i Austrailien förra veckan med den äran. Tjejerna ”joinar” även de i Miami efter nyår.

Claes Törnsten har spenderat en tid på Kanarieöarna i gott ungdomligt träningssällskap och har precis avslutat Canaria Olympic week.

Adam Holm RSX har även han tränat nere i Spanien med våra nordiska vänner som tillsammans har skapat en träningsgrupp mot Rio. Adam har efter bra träning börjar närma sig våra nordiska bröder.

Fanny Baumann, RSX krigar på och tränar hårt i Cadiz under vintern.

Som ni märker ”ligger” inte våra seglare ”on hold” direkt!

Vi kommer dessutom att lägga in ett fysläger på skidor under trettonhelgen hos Fredrik Lööf på Spåtind Arena i dagarna tre, innan vi sprid för världen igen. I mitten av mars börjar alla samlas igen för träning på Mallorca i två omgångar innan världscupen i april drar igång.

Följ gärna våra seglare på deras egna hemsidor också för mer detaljer, främst på Facebook.

Björn Johansson