Nyheter

KSSS Swedish Youth Challenge for Red Bull YAC

2013-02-12 - Stora möjligheter för Charlie Ekberg och Niclas During mot Red Bull Americas Cup här i San Francisco.

 

Efter två månader av uttagningar och upptaktsamling på KSSS, första veckan i Januari har vi nu 19 seglare kvar i en grundstomme till laget. Åtta till tio seglare skall vara uttagna i april månad.  Efter att en av fyra träningssamlingar i Malcesine , Italien har genomförts, så har nu KSSS Swedish Youth Team kommit till San Francisco för att observera  uttagningen till Red Bull Youth AC. KSSS Swedish Youth Challenge har redan en ”spot ” i finalen. Dessa kommande två veckor kommer 12 lag bantas ner till fem lag som  går in i finalen.

Efter att ha haft två fantastiska träningsdagar mellan 5–16 knop vind, så imponerar de unga lagen. Redan efter två dagars träning hanterar de båtarna extremt bra. Vårt lag representeras av Charlie Ekberg som skall styra båten och Niclas During som kommer att vara taktiker ombord, fått insupa extremt mycket information. Vi får vara del av alla debreifingar efter träningen på vattnet med Roman Hagara, Darren Bundlock och Hans Peter Steinacher. Vi får följa träningen på sjön, vilket gör att de kan skapa sig bilder hur det hela går till från nära håll.

Igår passerade Artemis och Oracles AC 72 runt vår träning med AC 45 och allt stannade till. Extrem häftig syn. AC 45 blir liten i detta sammanhanget.

Idag har vi fystränat på Artemisbasen med Team Artemis och är återigen på väg ut till ”arenan” för ytterligare visuell träning. Ciceron idag blir självaste Magnus ”Mango” Augustsson, där vi kan få input direkt från en som lagt många timmar ombord i en AC 45. På torsdag blir det dags för herrarna att segla Artemis Red, över hela helgen med hjälp av Artemis besättning. Det händer hela tiden……..

Swedish Youth Challenge powered by Artemis Racing and Berg Propulsion.

Följ oss gärna på facebook:   Swedish Youth Challenge for Red Bull America Cup 2013

Björn Johansson