KSSS kör Land Rover

Land Rover och återförsäljaren Jaguar Land Rover Stockholm blir huvudsponsor och officiell bil till KSSS.

– Land Rover kombinerar elegans, sport och kraft. Det är egenskaper som delas med segling. Vi kan inte tänka oss en bättre samarbetspartner och ser fram mot att utveckla ett långsiktigt partnerskap som framför allt kan hjälpa våra elitseglare med deras transportbehov, säger Henrik Jansson på KSSS.

Valet av officiell bil föll alltså på Land Rover, ett av de världsledande märkena inom kategorin nyttofordon, och återförsäljaren Jaguar Land Rover Stockholm. Utöver att Jaguar Land Rover Stockholm går in som huvudsponsor till KSSS basverksamhet som träning, läger, elitteam och hamnverksamhet blir Land Rover även huvudsponsor till klubbens större regattor.

– Vi är stolta över att samarbeta med KSSS, en organisation som stöttar ett stort antal seglare från gräsrotsnivå till tävlingsseglare på högsta internationella nivå. Detta såg vi tydliga bevis på när KSSS-seglarna Fredrik Lööf och Max Salminen tog Sveriges enda OS-guld i London 2012, säger Niklas Eriksson, VD Jaguar Land Rover Stockholm.

– Samarbetet med KSSS ger Land Rover möjlighet att visa upp sitt växande modellprogram en autentisk miljö där funktion, teknik och design samspelar väl med seglarnas behov och önskemål. Dessutom får systervarumärket Jaguar möjlighet att visa sina kvalitéer för KSSS medlemmar, deltagare och samarbetspartners fortsätter Niklas Eriksson.

Land Rover blir nu huvudsponsor för ÅF Offshore Race där KSSS har tecknat ett samarbete över 2016 med Stockholms Stad och Stockholms Hamnar under den gemensamma visionen att tillsammans skapa den största årligen återkommande evenemangsveckan i Stockholm, tillika med hög miljöprofil.

Land Rover kommer att ta en aktiv roll på plats under evenemanget bland annat med utställning av bilmodeller och shuttle-service för deltagare, media och besökare.