KSSS-seglarna Emil Järudd och Fabian Bergman skrällde på ISAF Youth Kval 1 i 29er

Det första av tre kval till ungdoms-VM i 29er nästa sommar hölls i Kullavik i helgen, de två kommande går i vår.

Det är bara en besättning som får åka och seglarna måste vara födda 96 eller senare.

KSSS-seglarna Emil Järudd och Fabian Bergman, båda födda 98, som började på riktigt med 29er efter optimist-VM i somras skrällde rejält och vann kvalet. Det var mestasdels lättare vindar mellan 3-6 m/s och frånlandsvind och killarna trivdes som fisken i vattnet. Emil och Fabi har tränat stenhårt sista tiden inför detta, men har tyvärr varit ganska ensamma på KSSS, så detta är en enorm prestation. De har haft hjälp med framförallt tekniken av tidigare 29er-seglaren Johanna Sommarlund, något som varit mycket uppskattat. Johanna hade förhinder att coacha på kvalet och då fick de hjälp av en annan f.d. mycket duktig 29er-seglare, James Olsson från Kullavik.

Seglingsgymnasieeleverna och KSSS-seglarna Ella von Melen och Julius Hallström kom femma, men det tränar på gymnasiet i Motala.

Vi ser fram emot att följa Emil och Fabi i deras satsning framöver, det ska bli spännande att se om de kan axla KSSS-seglarna Ida Svenssons och Rasmus Rosengrens mantel! Ida och Rasmus var på ungdoms-VM (ISAF Youth) i somras och lyckades ta en silvermedalj i 29er.

Resultat kval 1