Klubbmästerskap Grattis och Tack!

I lördags genomfördes KSSS Klubbmästerskap i C55. Det första klubbmästerskapet i KSSS på mycket länge. Det var glädjande att notera att det blev ett utsålt evenemang, genom de 16 lag (och ca 40 deltagare) som var anmälda.

Det var minst lika kul att se att det blev en härlig blandning av deltagare. Flertalet vänner av olika åldrar som ville få till en ”sista” regatta på säsongen, likväl som ett antal ”generationslag” där duktiga seglare tog med en förälder, eller precis tvärtom!

Lördagen blev allt vi kunde hoppas på. Lagom med bris (3-4 m/s) från väst. Solen var med oss hela dagen. Något svalt och tävlingen möttes av frost på bryggan på morgonen.

Båtarna riggades av besättningarna, tävlingsledningen (Magnus Woxén) förberedde båtrotationen, klubbkommitténs Thomas Furuskog, med stöd av diverse deltagare, förberedde ”stödföda” i land. Allt från kaffe/bulle, via gulash till avslutande hamburgare. Vi blev väl omhändertagna!

Seglingarna förrättades i närheten till Sjövillan varvid vi som inte seglade för stunden kunde avnjuta bataljerna på nära avstånd. Det blev korta, intensiva race om 1 eller 2 varv.

Hur gick det? Det var jämt och många fick prova på både toppnoteringar till bottenplaceringar under kvalomgångarna. Efter 6 genomförda race, för de 16 lagen, gick slutligen 6 lag vidare till ett final race. Där kunde man då hitta lagen Anders Karén,  Anders Åman, Magnus Baltscheffsky, Karl-Johan Kjaerstadius, Oscar Sandberg och Magnus Woxén.

Det sista finalracet genomfördes med två varv. Det var ytterst nära bland tätbåtarna det första varvet. På andra kryssen byttes ledningen, varvid Team Sandberg lyckades hitta ett skift till sin fördel och segla om Team Woxén. Oscar Sandberg och Fredrik Toll lyckades hålla ledningen efter sista rundningen och hela länsen i mål. På tredje plats seglade Team Kjaerstadius in.

Vi gratulerar Oscar Sandberg & Fredrik Toll till första titeln i detta nyintroducerade klubbmästerskap!

Vi tackar samtidigt alla deltagande lag och ser fram emot att välkomna er tillbaka till KM 2014 . Det blir den 18:e oktober så anteckna detta datum redan nu!  

Seglarhälsningar,
BKK