Laser Master VM i Oman

KSSS seglare i toppen på Laser Master VM i Oman. Martin Wigforss och Niklas Edler rapporterar.

Dag 1

Tillbaks vid poolen efter första tävlingsdagen. Två fina race i 3-4m/s och relativt jämn riktning. Niklas Edler bärgade stabilt med 3 och 3. Martin Wigforss 5 och 10 (inkl en gulflagg) och Fredrik Appelberg 8 och 9. Väldigt jämt fält i apprentice, alla kommer upp tight runt första märket sedan drar det ut sig lite på länsarna. NZL och GBR lite edge på oss idag, det får vi ändra på i morgon. Dagens svensk är Bo Johannisson som tog två spik i Grand master radial (45+ klassen.)

 Dag 2

Andra dagens seglingar på Master VM i Oman dröjde något pga svag och ojämd vind, men när seglingarna väl kom igång fick vi två fina race i propagandaförhållanden (3-5 m/s och långa dyningar). Niklas fortsätter att segla stabilt med 3 och 1 idag och Martin spottade upp sig med 2 och 3. Fredrik lite hängig i morse men fick ändå till två race kring 8-9. Fältet i Apprenticeklassen (35-45 år) är ganska litet med 18 båtar men det är väldigt tight runt hela banan. Dagens race var lite av en landskamp mellan SWE och NZL. Väldigt kul racing. På återhörande!

/Martin Wigforss

Dag 3

Med tre dagars segling har vi nu kommit halvvägs in i regattan. Det har varit ännu en dag med ganska lätta vindar mellan 3-5 m/s. Ganska svårseglat med skiftande vind och ojämnt tryck med svampiga vågor. Svenskarna hänger med hyfsat i alla klasser. Bäst idag var Edler i Laser Aprentice med placering 1 och 5 vilket räcker till en total 2:a placering. Martin Wigforss halkade tyvärr ner ett par placeringar och ligger på en 6:e placering men med hugg på medalj.

Övriga svenskar som utmärkt sig är Agneta Johansson i Radial Master som ligger 3:a totalt och leder bland damerna. Torbjörn Johansson i Standard Masterligger 6:a efter stabil segling i dagens båda seglingar. Bo Johanisson som började regattan starkt halkade ner till total 6:e plats i Radial Grand Master. Tomas Franzén i Standard Grand Master ligger 7:a efter en bra dag med en 3:e placering i dagens första race.

/Niklas Edler

Dag 4

Idag var det en lång väntan på vind. Efter ett par timmar kunde vi komma igång i den ganska lätta vinden. Grymt heta rundade Wigfors och jag först efter bra första kryss.

Tyvärr blev det tajt efter en svårseglad andra kryss. Jag slutade 3:a och Wigforss 4:a i mål. Fredrik 8:a. Mer vind i andra racet borde gynna oss, men med slarviga starter drog jag in en 4:a, Wigforss 6:a och Fredrik 9:a.

Två dagar kvar och vi slåss om medaljerna. 

/Nicklas Edler

 

För mer information och resultat, klicka här