Nyheter

Östling/Torlén går in och dominerar

2013-01-29 - Kappsegling Imponerande start av Sebastian Östling och Kalle Tolén i 49er klassen i dagen seglingar.

Årets första Världscup i de ”nya” OS klasserna har avverkat sin första dag. En fantastisk seglingsdag med vind från Ost, upp till 7 m/s och mycket platt vatten.

Östling/ Torlén tar kommandot i 49er klassen och drog sin första seger i första seglingen- Även i den andra seglingen ledde killarna vid båda kryssrundningarna, men fick ge sig in mot mål av två ”kanadicker”. Otroligt bra serie idag 1,3,2 och killarna skiner ikapp med solen.

Åkervall/Jonsson seglade också stabilt bra, men fick inte till undanvindarna riktigt bra och tappade minst 15 poäng. Det blir annat imorgon.

 49er seglar 15 race i en rak serie, räknar bort en. De 6 bästa går till en final där den båt som vinner två race, vinner tävlingen. Den båt som leder efter 15 seglingar får ta med sig sin  ”etta” in i finalen och behöver bara vinna ett race till.

På Laserbanan tog Jesper kommandot direkt i första seglingen. Blev lite förvånad hur ”stumma” benen hade blivit efter det lilla uppehållet över jul. Vann första seglingen och tilldelades som förr i tiden, 0 poäng för en spik. Bra att gynna vinnare. Andra seglingen kom jesper i klämm från början och tappade ner till 20 plats, men seglade upp sig rejält till en 6 i mål. Totalt 3a efter 2 race

På RSX banan  gjorde Adam Holm en bra dag och håller sig precis bakom alla som seglade OS i somras. Ett bra betyg i en svår klass där de 8 första seglarna har seglat i RSX cirkusen en lång tid.

KSSS barometern

1. Sebastian Östling/ Kalle Torlén                     49er                    efter 3 race

3. Jesper Stålheim                                               Laser Std           efter 2 race

9. Adam Holm                                                     RSX bräda         efter 2 race

11. Nils Åkervall/ David Jonsson                       49er                    edter 3 race

Följ oss gärna på

 

http://mocrresults.ussailing.org/2013

Björn Johansson