Nyheter

Jesper Stålheim topp tre, trots stumma ben.

2013-01-30 - Kappsegling KSSS fanan står högt även efter dag två på Miami Olympic Regatta.

 Både Laser och 49 er håller sig kvar i toppen efter 4 resp 6 seglingar på Världscupen här i Miami.

Jesper klagar fortfarande lite på att han inte får igång kroppen(läs benen) på kryssarna. Jag kan inte trycka till så mycket som jag vill utan att mina ben stumnar. Det känns otillfredsställande, även om jag kan bättra på mina starter ett par snäpp, fortsätter Jesper. Två och trea idag. En kvaldag kvar och sen börjar guldfinalen. Där får vi med oss den sammanlagda placeringen  som en ”segling”. Fem seglingar i Gulfinalen plus den vi får med oss från kvalet. Väl i medaljracet (topp 10 från guldfinalen) blir det tre race med dubbla poäng.

49er killarna Sebastian och Kalle håller i bra, trots att vinden ökade några knop till idag, upp till 17. Svårt att segla mot båtar som ”flyar” längst ut på kanterna i den byiga vinden, men säkra 3,3,2 och lite mer attack på undanvindarna imorgon. Resultatet blir mer än godkänt på dagen seglingar. Nils och David  startar fortfarande väldigt bra, men kommer inte rätt i byarna på undanvindarna,. Topp tre efter första kryssen i sista seglingen gör dem ivriga att vilja ta mer, hela varvet imorgon.

RSX fick idag ytterligar två race, men Adam Holm kunde inte hålla tempot uppe hela banan och fick ett par blygsamma placeringar och halkade ner lite i sammandraget.

KSSS barometern

2, Sebastian Östling/ Kalle Torlén                     49er                    efter 6 race

4. Jesper Stålheim                                               Laser Std           efter 4 race

11. Nils Åkervall/ David Jonsson                       49er                    efter 6 race

14. Adam Holm                                                   RSX bräda         efter 4 race

Följ oss gärna på

 

http://mocrresults.ussailing.org/2013

Björn Johansson