Nyheter

Nacra GULD i Hyére

2013-04-27 - Kappsegling Stor svensk framgång i ny OS klass. Tim Shuwalow och Hanna Klinga gjorde det som många hoppats på, men sällan får vara med om.

Inför sista seglingen i den lätta vinden, seglade vi upp oss fem båtar efter en dålig start, berättar Tim.Vi trodde på en vinst, men kände när vi gick i mål sista att vi försvarat vår andra plats totalt. Den vi hade innan medaljracet.  Då visade det sig att en av de franska båtarna hade tjuvstartat och vi fick samma poäng som en den som ledde inför medaljracet. Vinna med 0 poäng känns riktigt bra säger Hanna, det räcker, tillägger hon, när man i detta fallet hade en två att falla tillbaka på . Vi går fort i alla vindar. Vi har inte topp fart när det blåser mycket, men på undanvindarna har vi alltid solsken. Inte många hänger med där. Nu skall vi hem och få lite stryk på Baggen, så man vaknar ut ur chocken, avslutar Tim.

Josefin Olsson gjorde en av sina bästa finaler någonsin i sin första Världscup för året. Samma som Nacran är undanvindarna ett av Josefins bästa vapen, Trots den lätta byiga vinden var hon med i toppen båda racen. Det bådar gott inför framtiden att man kan visa jämnhet i alla vindförhållanden, säger Jossan.

 Närmast åker jag hem till Stockholm för att träna vidare på Baggen. Därefter i nästa vecka åka ner till Göteborg på året första Olympiska regatta, avslutar Josefin, som var nöjd med sin femte plats.

Resultat http://swc.ffvoile.com/

KSSS barometern inför medaljracet.

1. Tim Shuwalow/ Hanna Klinga                            Nacra 17

5. Josefin Olsson                                                    Laser Radial

13. Jesper Stålheim                                                Laser Standard

19. Julia Gross /Sofia Engström                              49er FX

25. Kajsa Sundklev/Therese Antman                      470 dam

28. Charlie Ekberg/ Niclas During                           49er

40. Fanny Baumann                                                 RSX dam(S)

47. Nils Åkervall/ David Jonsson                              49er

48. Adam Holm                                                        RSX herr

 100. Claes Törnsten                                                Laser Std