Nacra VM i Kaanansland

Mycket väntan, lite vind och mycket ström.

Först vid 16 tiden kom vi igång med det första racet på Nacra VM. Den blå gruppen fick första "tjing" på de 4 knop som kom från nordväst, En härlig sidström på 73 m per minut plus gjorde det hela mer spektakulärt. Tyvärr blåste det inte konstant på vår kortbana. Bra starter av Team Shuwalow/ Klinga, men var inte med och toppade idag. 12/19 i protokollet. Will be back.

Andra gruppen med Sandra och Thomas kommer ut på vattnet strax efter 18 tiden och får om möjligt lite mindre vind. Starten går i tre starka knops vind. Lite mindre ström som börjar och vrida till motström på kryssen. Fem minuter efter start vrider vinden 30 grader höger, så flagga "N" avbryter seglingen. Vid 19 tiden kör vi igen. Banan blir lite för lång så vi hinner inte upp till första kryssmärket på  max tiden 20 minuter. Engelskorna var två båtlänger ifrån märket. Ner igen och på"n igen. Klockan har nu blivit 20.10. Två race to go. Start igång 20.30. Vi kör  en kort kryss, banan förlängs på andra varvet, för vinden är nu uppe i 6 knop för stunden. Sen kom den, mega vänstern och sträck till kryssmärket och tio båtlängder från målmärket kom flagga "N" igen. Gissa vilka som ledde, jo samma engelskor. Jobbigt nu. Inga race för den gula gruppen idag heller, lite surt.Därefter tackade vinden och solen för sig. Vi gick på månljuset in i hamn

Vi har det bra här i Kaanansland. Mycke kana fram och tillbaka blir det och länge håller vi på, men imorgon blir det lite viktigt eftersom det är sista kvaldagen. Det måste vara fem race innan finalen drar igång. Tre blå förTim och Hanna och 5 gula för Sandra och Thomas. Topp 33 går till guldfinal.

Vi kör vidare....

Björn