Nyheter

Nu är det vår. På riktigt.

2013-05-05 - Kappsegling Den 4 maj vimlade det åter av segel på en solsmekt Baggensfjärd. Vårrullen 2013 gick av stapeln.

Fyra klasser gjorde upp på den lurigt lagda banan, och åskådarna kunde se hur båtarna riktigt kesade vid den första vattenkontakten.

Båtarna möttes av en kryss-läns-bana där startlinjen var att betrakta som hinder och ingen passage mellan flaggbojarna var tillåten, förutom vid start och målben.

Under skepparmötet var fokus för många av seglarna riktade mot vattnet, för det var en hel del som missade detaljen kring hindret. Lätt att förstå under de perfekta förhållanden som rådde. Det ryckte i racetarmen.

Den största klassen, F18, seglade KSSS Fredrik Karlsson hem.

I Farr 30 fick ÅFOR 2012s snabbaste båt, Solsidan med Magnus Woxen, sola sig i Happy Yachtings akterspegel. Pär Svärdson imponerade med 4 poäng på tre race.

I C55-klassen var det tydligt att Värmdö Jolleseglare hade skött vinterträningen. Jozeba med Johannes Gårdh tog hem klassen med två spikar. Värmdöseglare kom även på tredje och fjärde plats.

CB 66-klassen seglades hem av Västeråssonen Björn Sandberg.

Vid 17-tiden lade sig lugnet åter över Baggensfjärden, men vågskvalpet liksom ropade i den tilltagande vinden "tack för idag, kom snart tillbaka, jag har längtat efter er".

Resultat

/ Claes Eliasson