Oman dag 5 - VM silver till Edler och mer på gång

Så var även 5e dagen avverkad här i Oman. Dagen började med AP på land men vid 13 fyllde en fin bris på utifrån och vi fick två fina race i ökande vind som i sista racet nästan gav oss fullhäng på slutet.

Scott Leith från NZ seglade återigen stabilt och är nu klar världsmästare i Apprentice Standard, med vår Niklas som klar silvermedaljör i samma klass. Grattis Niklas!!!! Med lite mer varierande vindar hade Niklas sannolikt snuvat Scott på guldet men med sina 72 kg blev han svår att få tag på i de lätta vindarna.

I morgon seglas de två avslutande racen i samtliga klasser. I Master Standard har Torbjörn Jonsson från GKSS fin bronschans, han är en poäng från bronset efter en go svensk dubbel i sista seglingen där Stefan Nordström tog spiken före Torbjörn. Viss medaljkänning även på Bo Johannisson i Grand Master Radial, Tomas Franzen i Grand Master Standard och undertecknad i Apprentice Standard. Bästa dam ser ut att bli Agneta Jonsson som hade en lite tyngre dag idag men annars har seglat stabilt.

Dagen bjöd annars på ytterligare ett knepigt moment i vår redan komplexa sport - havet var fullt av vattenormar. Så dagens regelquizz kära läsare är: kan man beviljas gottgörelse om man hoppar ur båten efter att en giftig vattenorm spolats upp i sittbrunnen. Det var i alla fall min plan!

För mer information och resultat, klicka här...

/Martin Wigforss