Oväder stoppade Laser VM i Oman

Ett oväder slog idag till på Laser VM. Ett par funktionärer blev lätt skadade men alla lasrar är hela så tävlingen kan återupptas imorgon.

Första guldfinal dagen på VM började så bra. Efter en kort väntan på land så började vinden fylla på och alla begav sig ut till banområdet. En segling i 3-4 m/s genomfördes. Men under pågående segling började det närma sig en mörk vägg. Guldfinalens andra segling ställdes in direkt efter målgången i första seglingen och seglarna skickades snabbt in mot hamnen.

Det visade sig vara ett väldigt bra beslut för lite senare så brakade ovädret loss. Hamnen som annars har varit väldigt trevlig såg helt plötsligt ut som ett slagfält. Några funktionärer som försökte rädda en stort uppblåst tält från att dra iväg med massa lasrar på släp klämdes mellan tältet och ett staket. Men som tur var resulterade allt bara i blåmärken och några mindre sår.

På filmerna nedan som en del av seglarna tagit från sina balkonger ser man hur tältet flyger iväg med funktionärerna och hur varende flaggstång i hamnen knäcks.

Film 1

Film 2

Alla lasrar verkade dock ha klarat sig så tävlingen kommer kunna fortsätta som planerat imorgon.

Imorgon fredag planeras tre seglingar då en segling ställdes in idag. På lördagen avgörs sedan VM med de två avslutande seglingarna. 

Topp tre placeringarna är oförändrade efter dagens segling.
1:a Robert Scheidt, BRA
2:a Pavlos Kontides, CYP 
3:a Jesper Stålheim, SWE

Nu börjar det bli riktigt spännande så jag hoppas ni följer Jespers framfart på tävlingens hemsida. Under dagen finns det liveblogg att följa. Klicka här

/Fredrik Lassenius