Palma de Mallorca för OS klasserna

Världscup start i Palma för OS klasserna på Annandag påsk. KSSS ställer upp med ett starkt lag på den andra världscupen för året.

Vårt starkaste kort, Jesper Stålheim i Laser S har haft en bra träningsperiod på Gardasjön.

Josefin Olsson, Laser R kommer inte till start denna tävling utan vässar sig till Hyère om tre veckor.

470 killarna Anton Dahlberg kör ihop med en ny konstellation i göteborgaren Fredrik Bergström. Tjejerna Kajsa Sundklev/ Theres Antman i 470 dam.

RSX dam med Fanny Baumann är också på plats.

En av våra andra spännande och nya klasser är Nacra 17 där Tim Shuwalow kör ihop med Hanna Klinga. Ett 35 båtar starkt fält för första gången här i Palma.

Den andra nya klassen är damklassen 49er FX där KSSS har tre båtar på start linjen, Johanna Sommarlund/Sofie During, Julia Gross/ Sofia Engström och Sanna Mattsson/ Sarah Rosell.

Vi är här för att lära i de nya klasserna och  tjejerna har redan prövat på det tuffa tagen under träning  med brutna master, skador på kropparna och mycket blåmärken.

49er killarna har kört på hårt under träning, Charlie Ekberg/Niclas During gör comback efter EM i höstas, Vår OS gast i 470 Sebastian Östling kör vidare med Kalle Torlén. Nils Åkervall / David Jonsson samt våra nya juniorer Gustav Pettersson och Marcus Anjemark är med för att lära.

Tolv båtar i sju klasser lovar gott. God bredd och ett antal väldigt unga hungriga talanger skall säkra elitsatsningen ett antal år framöver.

Följ oss gärna under regattan här i Palma.

Björn Johansson