Peter Klock 1960 – 2012

Strax innan jul förlorade svensk segling en stor profil. Peter Klock var en drivande kraft i sporten både som aktiv och som VD för GKSS. En positiv och varm person som är saknad av många.

Peter Klock var en stor kämpe men tillslut tvingades han ge upp sin kamp mot cancern. Han gick bort omgiven av nära och kära som alla fick tid att ta avsked. Tankarna går till hans familj som förlorat en far och make och till andra som förlorat en släkting och vän.

Trots att Peter lämnade oss allt för tidigt hann han under sin gärning lämna ett avtryck i svensk segling som kommer att leva kvar en lång tid. Som elitseglare, till exempel deltagare i Whitbread 89-90 ombord på The Card, var han en inspiration för många svenska seglare. 1994 var han med och startade Match Cupen på Marstrand som projektledare och hans arbete genom åren är en starkt bidragande orsak till att evenemanget vuxit till vad det är idag. Som VD för GKSS var han inte bara en drivande kraft på västkusten utan också i resten av landet genom att verka för samarbete med andra klubbar, inte minst KSSS.

Med sina egna erfarenheter som seglare ville han ge GKSS:s aktiva största möjliga stöd för att kunna nå sina mål och många kommer att minnas hans energi och engagemang. Peter var aldrig rädd för att kavla upp ärmarna och vara en positiv förebild för andra. Det gick inte att ta miste på hans värme och humor och mitt i sorgen finns det många glada stunder att se tillbaks på.

Text: Fabian Bengtsson