Pluggar regelboken – i efterhand

Rorsman Hasse Nyström och Magnus Everskog, fördäck, från Diva 35:an Fabulous, sitter och njuter av en välförtjänt gulasch och en öl. De kom in i natt efter 70 timmars seglats. Framför dem ligger regelhandboken.

Hasse har seglat racet runt Gotland några enstaka gånger under 70-90-talet och Magnus Everskog har varit med i nio år. 1984 och 1988 tävlade Hasse i OS i Tornado. Han har tidigare inte varit så förtjust i handikappsegling. Men har nu kommit på andra tankar

– Man hittar andra båtar att tävla emot. Vi har bland annat hållit koll på Imperiet, Calliope och Perfect Excuse. Och det är så gott kamratskap.

Magnus inflikar att det var kul att segla åt andra hållet. Seglingen har varit fantastisk med alla väder utom regn. Hård vind, bra sjö, åska och total bleke.

Grabbarna ombord är imponerande händiga. De lyckades laga både spinnackerbom och peke som gick sönder efter en incident i starten. För säkerhets skull tog Fabulous en straffrunda på 720 grader.

Efter att ha studerat regeboken inväntar de nu protestförhandlingen och tippar att de antingen blir 10:a i SRS B eller diskvalificerade.