Premiärstart för första ÅF Inshore Race

Publiktrycket på Kastellholmen var stort när premiärstarten för ÅF Inshore Race gick. Väderförhållandena var goda med svaga sydvästliga vindar över Strömmen.

I den lätta vinden kom SeaCarten Coworks först över startlinjen följtdav Gill och Falcon Crest. Fredrik Lööf med sin kvinnliga besättning från ÅF låg efter vid start men tog bra fart i vindbyarna, kom upp på ett skrov inom en halv minut och kom snabbt upp i täten. Trängseln vid avlysningsbojen vid Beckholmen blev påtaglig.

Flerskrovsbåtarna nådde farter på upp till 10 knop nästan direkt och var ute från Kastellholmen och ur sikte när andra starten för dagen, gick. Inför starten cirkulerade båtarna nära linjen vid lovartsbojen, Mixern Mon Amie med Roland Bergman som skeppare, var snabbast över linjen, det var tight mellan båtarna, och tätt efter följde Jenny, Eclectic, och Team Saven. I höjd med Finlandsterminalen tog vinden tag i båtarna och Eclectic seglade upp i placeringen.

I dagens tredje och sista start var Antigua, en Folkbåt med Curt Gelin som skeppare först över linjen. Det blev dramatiskt vid lovartsbojen med följden att Borta med Vinden inte fick plats och tog vägen mellan lovartsbojen och startfartyg och därmed fick segla tillbaka ner över linjen och starta om.