Sandhamn Open 2013 avgjordes idag

Matrisen, Rocad Racing och NACRA Sweden svenska mästare – Arken Zoo vann havskappseglingen.

Fyra dagars intensivt tävlingsseglande avgjordes i dag söndag för både ban- och havskappseglare utanför Sandhamn. I nästan alla klasser visade det sig att första dagens topptrio också var de som toppade slutresultaten. Vädret har varit det bästa tänkbara och flera trötta men glada seglare hörde av sig till tävlingssekretariatet för att berömma alla arrangemang och fint lagda banor.

Tre svenska mästare i var sin banseglingsklass korades. SM-segrare i Farr 30 blev Matrisen före Happy Yachting och Solsidan, det gäng som legat i topp sedan första tävlingen. Svensk J80-mästare är Rocad Racing före Happy och A2, en trio som stod i särklass. Mästare i F18 är NACRA Sweden före NACRA Ziggy och Karlsson/Nordblom, alla tre trötta, blöta men lyckliga. I havskappseglingens ORC I segrade First 36-an Team Arken Zoo som varit i topp alla dagar, före Datacom, Landmark 43 och First 40 Teknova Albatross. I SRS vann totalt Blå`s, en Luffe 40,  före den stora överraskningen, First 40-an Blueprint och välkända J 109-an Matador. Stora framgångar för Firstbåtar, som synes.

Tävlingsledaren Fredrik Feldreich är mycket nöjd: - Det här var ett perfekt genrep för arrangemang och rutiner som ska tillämpas på året ÅF Offshore Race om tre veckor. Där är för övrigt mer än 250 båtar anmälda vilket redan nu är fler än förra årets tävling. Den här helgen har vi har haft ett proffsigt gäng funktionärer på plats i land och på banorna. Starterna gick bra och klasserna kom snabbt iväg. Nästa gång är det Stockholms ström som är arenan!

Slutresultat och placering, båt för båt och klass för klass, finns på vår hemsida liksom fartiga foton tagna av Malcolm Hanes

Vi ses på Skeppsholmen!