Senaste nytt om KSSS resa till America’s Cup!

En vecka kvar till avresa till världens mest prestigefyllda kappsegling, 34:e upplagan av America’s Cup. I San Francisco. Finalen som vi ska få uppleva har föregåtts av incidenter, diskussioner, olika åsikter, rättsliga frågor och uppseendeväckande händelser på vattnet och i land. Spänningen hålls hög in i det sista.

Men nu är det finaldags: Försvararen Oracle möter utmanaren Emirates Team New Zealand.

För deltagarna i KSSS resa och arrangemang i San Francisco har vi flera goda nyheter:

  • Vi får trots allt möjlighet att besöka Artemis Racing bas i Alameda på torsdag förmiddag. Paul Cayard kommer att guida oss på basen och berätta om projektet. Thank you, Artemis Racing team. Vi åker buss från hotellet ca 09.30 och tillbaka till KSSS egen åskådarbåt vid America’s Cups startområde omkring lunch.
  • Företagsarrangemanget på fredag blir intressant. Vi besöker först Google och fåren guidning och föredragning, därefter Stanford University’s Wallenberg Hall där Vinnova’s tekniska attaché Anne Lidgard tar emot, och sist men inte minst träffar vi Silicon Vikings vd Adiba Cremonini och några heta innovationsföretag på Incubator Lab.
  • KSSS festevenemang på lördag kväll – Celebration of KSSS/Artremis Racing’s participation in 34th America’s Cup” verkar bli välbesökt av deltagare från San Franciscos seglingsklubbar, svensk-amerikaner i staden och KSSS-folk. Vår partner Helly Hansen visar sin kollektion och vi minglar, äter, dricker och pratar segling. Vi kommer också att ha en insamling till förmån för KSSS Ungdomssegling, med många fina priser. Anmäl er här. Se även den bifogade inbjudan. 
  • Är du intresserad av att besöka Kaliforniens vingårdar. Vi har organiserat ett besök på söndagen på några vingårdar i Sonoma Valley, bland annat hos svenska West Wines som levererat vin till Nobelfesten och Dry Creek, en seglingsintresserad vingård som är Artemis sponsor. Anmäl intresse (och antal personer) att delta till sylvia@eventorganizers.com.
  • Vill du spela golf istället för att kolla segling – eller om seglingen på söndag inte blir av. Det går att ordna tider på Olympic Golf. Anmäl intresse till sylvia@eventorganizers.com.
  • Om resan: Resande med KSSS har fått information och biljetter av One Touch Travel. Ni kommer att resa utan gruppledare men tillsammans på samma flyg. På San Francisco Airport möter vi upp för transfer till hotellet Radisson Blu i Fisherman’s Wharf – som ska ha fått en nyrenoverad lobby över sommaren.
  • Sedan samlas alla deltagare för information och en drink vid poolen kl 18.00.
  • Välkomna till Sunny California!

Lars-Ola och Sylvia

Inbjudan
Program