Snart halvvägs på Laser VM

VM i Oman är snart halvvägs och Jesper visar på storform efter tre seglade dagar.

Efter söndagens perfekta inledande seglingar så blev det tvärstopp för tävlingen på måndagen. Flaggorna i hamnen hängde rakt ner så det fanns inget annat att göra för arrangören än att hissa AP flaggan och låta seglarna vänta i hamnen.

Till slut började sjöbrisen sakta sätta igång så nu skulle väl seglingarna ändå komma igång. Men så blev det inte riktigt då det blev många omstarter pga tjuvstarter. Så klockan tickade iväg med en ryslig fart.

Till slut kom seglarna iväg och Jesper visade direkt att de fina resultaten från de inledande seglingarna inte var någon tillfällighet. Jesper korsade mållinjen som sexa och trots att klockan bara var fyra så ställde man inte dagens andra segling. Det blir nämnligen mörkt här i Oman strax efter fem så arrangören var rädd att inte hinna genomföra den andra seglingen innan mörkret föll.

Så idag var det en lättnad att vakna och se att flaggorna redan vajade i sjöbrisriktningen. Speciellt som det var tre seglingar planerade. Så perfekt till första startförsöket så var vinden 6-8 m/s.

Jesper gjorde det väldigt lätt för sig idag. I alla fall såg det väldigt lätt ut och det är väl precis så seglingen ska vara när allt stämmer. Konservativa starter och sedan förlita sig på sin fart. Planen funkade bra idag och med resultaten 1, 4 och 4 var det en mycket nöjd Jesper som seglade mot hamnen.

Leder VM gör Robert Scheidt från Brasilien som vunnit Laser VM åtta gånger tidigare och verkar vara på väg mot ännu en VM medalj. Men att Jesper är en av konkurrenterna såg man tydligt i hamnen efter dagens seglingar när det var Robert Scheidt och Jesper som var de två som TV ville intervjua.

Imorgon onsdag avslutas kvalet med två seglingar. Sedan drar guldfinalseglingarna igång på torsdag.

Följ gärna tävlingen på arrangörens hemsida, klicka här

/Fredrik Lassenius