Sveriges största jolleregatta har startat!

Ett typiskt höstväder med grå himmel och regnstänk välkomnade drygt 450 seglare till morgonens skepparmöte. Första starten klockan 11.00 av KSSS Olympic Class Regatta är precis avklarad.

Årets största och viktigaste regatta med knappt 400 deltagande båtar från 6 länder, uppdelade i sjutton klasser, gör upp på 5 olika banor på Baggensfjärden.

Under morgonen har det varit lugna vindförhållanden men prognosen för lördagens seglingar förutspår upp emot 9 sekundmeter, sydvästlig vind och drygt 10 plusgrader.

Totalt startar 7 OS klasser med bl.a. Tim Shuwalow/Hanna Klinga rankade sjua i världen i nya OS-klassen Nacra 17. Som vanligt har vi många namnkunniga seglare på plats, inte minst Jesper Stålheim, rankad tvåa i världen i Laser. 

Största klassen är som vanligt Optimist med 109 deltagare tätt följd av E-jolle med 87 båtar på startlinjen. 49er FX seglar också om SM titeln under helgen.

Har ni inte möjlighet att följa seglingarna på plats sänder webb-TV direkt med rapporter från banorna och spännande intervjuer från ca klockan 13.00. Sändningarna kan följas dels på www.ksss.se men också på storbildsskärm i caféet på hamnplan.

Seglingsklasser

Olympiska klasser: Finn,Laser Radial, Laser Standard, 470, 49er, Nacra 17
Övriga klasser: Optimist, Zoom 8, Europe Class, 420, laser 4.7, 29er, F-18, Feva


/Jan Torstenson