Team Appelgren USM vinnare i MR.

Team Appelgren starka i Match Racing. I helgen seglades Ungdoms-SM i Match Racing, som arrangerades i Råå utanför Helsingborg.

Det blev vinst på Ungdoms-SM i Match Racing för Appelgren/Sturesson/Westerbrand

KSSS representerades av Hampus Appelgren med besättningen Patrik Sturesson och Tomas Westerbrand. Tävlingen inleddes med två round robins, vilket innebär att samtliga lag möter varandra två gånger. Appelgren inledde regattan lite trevande och drog på sig några onödiga förluster tidigt i grundomgången. När grundomgången var färdigseglad hade Appelgren en andraplacering genom åtta segrar och fyra förluster, vilket med marginal kvalificerade dem till semi-final. I semifinalen tog laget direkt de två segrarna som behövdes för att kvalificera sig till finalen.

I finalen ställdes Appelgren, liksom i Marstrand tidigare i år, mot Jacob Klitte från GKSS. KSSS-besättningen visade även här var skåpet skulle stå genom att ta två raka och därmed SM-guldet.

 Det tog några race för oss att komma in i C55:a och att börja prestera på den nivå som vi borde. När vi väl hittade känslan i båten blev vi svårslagna och gick genom hela sista dagen utan att förlora en enda match. Vi är självklart väldigt glada över att ha att ha vunnit. Det ger oss extra mycket motivation att fortsätta träna, säger Hampus Appelgren.