Team SCA seglar för både KSSS och GKSS

Svenska Team SCA, som deltar i nästa Volvo Ocean Race med en helt kvinnlig besättning, kommer att segla för båda de två största segelsällskapen i Sverige – det vill säga GKSS i Göteborg och KSSS i Stockholm.

-Det blir perfekt. Vi känner att vi vill tillhöra en så stor del av seglar-Sverige som möjligt, säger Richard Brisius, chef för Team SCA.

Team SCA har börjat förberedelserna inför Volvo Ocean Race 2014-2015. Teamets bas är på Lanzarote där möjligheterna till förberedelser och träning är de bästa tänkbara. Men teamets hemland är Sverige och båten kommer att segla under svensk flagg. Därför är det naturligt att också segla för en svensk klubb – eller snarare två.

– Det är en stor ära och glädje för KSSS att tillsammans med GKSS ha blivit utvald som klubb för Team SCA. Jag är övertygad om att projektet kommer att tjäna som en stor inspiration för alla svenska seglingsintresserade och kan bli ett startskott för ett ökat engagemang för svensk havskappsegling, säger KSSS ordförande Staffan Salén.

– Det känns inspirerande och kul att som att som en av klubbarna vara delaktig i SCAs satsning i Volvo Ocean Race. Vi ser fram emot effekten som detta ger för hela seglar-Sverige, Göteborg som slutdestination och framför allt på våra unga nya lovande seglare som fostras i våra båda klubbar, säger GKSS ordförande Rasmus Bergström.

Team SCA kommer på olika sätta att vara närvarande både i Stockholm och i Göteborg redan under sommaren 2013. Framför allt har teamet två Farr 45:or ’stripade’ och målade som Team SCAs tävlingsbåt. Dessa två båtar ska fungera som ’team building’-båtar. Planerna är att de, bland mycket annat, ska delta i ÅF Offshore Race på östkusten och i Tjörn Runt på västkusten.