Tim och Hanna prövade en fräckis i medaljrace.

Grandios avslutning på Holland Regatta med friska 6 -8 m/s nordväst

Inget att förlora, vågade Tim och Hanna pröva en babord start för att få den långa bogen utan att börja med att slå direkt efter start. Nacra teamet kunde hålla bra fart nästan ut på layline, men förseglade sig in mot märket i den skiftiga vinden. Tappade därmed kontakt med ledar trion och rundade fyra. Sen blev det en hård fight där den ledande holländska båten kapsejsade i ledning in mot sista länsen mot mål. Tung förlust då det varit suveräna hela veckan. Tim och Hanna tappade tyvärr ytterligare en båt på första länsen och placerade sig fyra  i mål och klev därmed upp på en bra femteplats totalt i regattan.

Josefin Olsson hade en bra dag igår där hon var först i mål i båda racen men hade en tjuvstart att bekänna. En tia totalt gjorde Jossan nöjd med tävlingen.

Jesper Stålheim hade det lite jobbigare och kommenterade att man måste våga mer än vad jag gjorde denna veckan. Blev alldeles för konservativ i mitten och det straffar sig även om man är nära toppen 30 m före rundning och 15 båtar passera runt märket för mig. Avslutade bra idag, men då kan man ju tro att man är bra igen. Farligt.

http://www.deltalloydregatta.org/

KSSS barometern

Topp 6 till medaljrace

5 Tim  Shuwalow/ Hanna Klinga                             Nacra 17

10 Josefin Olsson                                                    Laser Radial

14 Jesper Stålheim                                                  Laser Std

24 Gustav Pettersson/ Marcus Anjemark                 49er

 

Björn Johansson